Назад във времето с амишите

37520
Назад във времето с амишите

Навярно много хора се чудят как е протичало ежедневието на предците ни преди векове, когато природосъобразният начин на живот не е бил въпрос на мода, а начин на живот; когато технологиите са се свеждали до нов метод за прекопаване на нивата или когато жените са раждали в уюта на своя дом. В интерес на истината, ако имате път към Америка, много лесно можете да си дадете отговор на този въпрос. В противен случай, днес ще ви запознаем с философията на живот на жените амиши.

Амишите са общност, която населява щатите Охайо, Пенсилвания и Индиана. Техните вярвания издигат в култ общността, а не индивидуалния човек. Спазват абсолютно всеки пасаж от Библията и живеят така, както са живели техните предци преди 300 години по простата причина, че възприемат всеки "цивилизационен” лукс е дело на Дявола.

В Копривщица магията на фолклора обедини българите

Певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални, певчески, танцови групи и групи ...

В това малко общество жените амиши се явяват пазителки на домашния уют. Те ревностно пазят преградата, която ги отделя от "другия свят" - не ползват социално осигуряване, не гласуват и отказват всякаква помощ от държавата. Отглеждат различни плодове и зеленчуци, но никога не ги наторяват изкуствено, което е и причина тяхната продукция да е изключително желана на американския пазар. Още от съвсем малки тези дами се научават на типично женски занаяти – плетене, шиене и готвене.

ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com