Китайките искат равни права пред... тоалетните

15001
Китайките искат равни права пред... тоалетните

Група китайки, които настояват за равноправие с мъжете при чакането на опашка пред обществените тоалетни, съобщи днес, че предстои да организира демонстрация в Пекин, след като подобни акции предизвикаха силен отзвук в страната, предаде БГНЕС.

"Ние искаме отговорните ръководители да обърнат внимание на този проблем. Това е твърде важен въпрос за много жени", заяви пред АФП Ли Тинтин, която оглави тази справедлива кауза.

Американец беше осъден да заведе жена си на романтична вечеря

Американец от щата Флорида беше осъден да заведе жена си на романтична вечеря и на боулинг, след опит за насилствено поведение, съобщи ...

В китайските села и градове многобройни жилища все още нямат WC и населението ползва обществени тоалетни с отделни входове за мъже и за жени и последните често са принудени да чакат дълго на опашка. По примера на движението "Окупирай!" Ли Тинтин и двайсетина жени неотдавна окупираха една тоалетна за мъже в гр. Кантон и размахваха плакати с искане да се строят повече дамски тоалетни и еднакво време за чакане на мъже и жени.

По темата вече се водят дебати в медиите и в интернет. Пресата в Кантон съобщава, че групата "Окупирай WC!" е получила обещание в бъдеще да се строят 50% повече тоалетни за жени в сравнение с мъжките.

Ли Тинтин се стреми движението да обхване цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com