Сайдер от круши се появява за първи път на българския пазар

40361
Сайдер от круши се появява за първи път на българския пазар
Somersby утвърди сайдера като масова напитка у нас

Сайдер от круши пуска за първи път на масовия пазар у нас Карлсберг България. Нискоалкохолната напитка Somersby Pear e направена от ферментирал крушов сок, без изкуствени подсладители и оцветители.

Това е вторият продукт в категорията "сайдер", който компанията представя след изключително успешния старт на ябълковия Somersby Apple през миналата година.

"Somersby доказа, че и българите харесват напитката сайдер, която е изключително популярна в Западна Европа и особено във Великобритания и скандинавските страни. Само за година от слабо познато питие за туристи и чужденци, Somersby превърна сайдера в продукт със сериозна група потребители и у нас. На практика така създадохме нова категория на пазара на напитки", обясни Маргарита Казакова, Бранд мениджър международни марки в Карлсберг България и уточни, че сайдерът е една от най-бързо растящите категории в цял свят с оптимистична прогноза за следващите 5 години.

В първата година на пазара у нас Somersby сайдер се доказва като унисекс питие, което се харесва и от жени, и от мъже. Според данните на Карлсберг България продуктът се купува както в силния летен сезон, така и през по-студените месеци в годината и се продава еднакво добре в големите магазини и в кафенета и барове.

Както Somersby Apple, така и Somersby Pear е с 4.5% алкохол. Има 59 ккал на 100 мл. и се предлага в стилна стъклена бутилка от 0.33 мл. Новият сайдер вече може да бъде намерен в големите магазини и заведения в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...