Оглавяваме щаб "Житен кръг"

30701
Оглавяваме щаб "Житен кръг"
Всеки, който види геометрични форми по нивите, ще може да изпрати снимки и проби от тревата за лабораторни изследвания

В XXI век има много мистерии, които предстоят да бъдат разгадани. Една от тях е кой и как създава геометричните фигури из полетата на Добруджа, полята на Великобритания, Австралия или Мексико.

Феноменът се проявява по целия свят и е известен под много названия - житен кръг, пиктограма, агроглиф, геоглиф. Той съпътства човечеството от неговото сътворение.

"Стандарт" съобщава, че България в лицето на проф. Лъчезар Филипов ще оглави международен щаб от учени по разчитането и изясняването на природния феномен. А сега моментът е повече от знаменателен. Милиони земляни, космолози, астрофизици, учени и любители уфолози със затаен дъх очакват новата (а според някои и последна) "реколта" от житни кръгове.

Според най-разпространеното обяснение пиктограмите са космически език, с който извънземна цивилизация предупреждава човека за дебнещи го опасности. Геоглифите са огледалото, в което земляните виждат своето бъдеще и какво им се пише по еволюционната стълба на развитието.

До броени седмици всеки в България, който види житен кръг, ще може да го заснеме и да вземе проби от тревата. Снимките и резултати от лабораторни изследвания ще се публикуват в глобален портал, наречен "Житните кръгове - природа и информационен канал" (CCNIC).

"Като първопроходци тръгваме българи, руснаци, италианци, ирландци и французи. В момента готвим списъка с минимална апаратура, която всеки трябва да има, и при поява на тези кръгове те ще бъдат снимани или ще бъде измерено нивото на лъчение в тях. Разбира се, всичко после ще бъде публикувано", заявява проф. Лъчезар Филипов.

Идеята дошла след десетилетни опити на научните среди да разгадаят феномена житни кръгове. Те се появяват сякаш от нищото. Очевидци разказват, че наоколо изникват светещи кълба, които за секунди изографисват в посевите причудливи послания.

Скептиците твърдят, че авторите им са местни фермери, които ги правят с цел привличане на туристи. "Фалшификациите са не повече от 10-15%. Те според мен дори се правят с цел компрометиране на явлението, за да не се гледа на него сериозно.

В някои от рисунките има толкова сложни математически пропорции, че трябват седмици, за да бъдат изобразени. А те се правят за секунди. Отделно житни кръгове са наблюдавани и преди 150 години, когато техника за направата им не е имало", обяснява проф. Филипов.

По думите му автори на посланията в посевите са извънземна цивилизация или разум, обитаващ земята, но в паралелно измерение.

В полята на Великобритания няколко групи от руски, американски и италиански изследователи с нетърпение очакват да разберат какво ще ни кажат нашите небесни ментори за годината на мащабни промени, нарочена от Холивуд като "апокалиптична".

Най-смразяващият факт е, че от известно време рисунки, сочещи знаменателната дата 21.12.2012, спират да се изобразяват. Някои тълкуват този факт с настъпилите вече промени, за които предупреждаваха пиктограмите.

Краят на света всъщност е край на една планетарна епоха, която така или иначе вече е съпътствана от увеличаване на катаклизмите - земетресения, наводнения, изригване на вулкани.

Други обясняват, че не само планетата, а и човечеството се променя като мисъл и биоенергия, а това се вижда по революциите, които се вдигат по целия свят срещу стария ред и порочния морал.

"Интересно е наистина, че постепенно от около две години изведнъж посланията в посевите, касаещи 2012 година, спряха да се получават", отбеляза и проф. Лъчезар Филипов, който черпи своята информация от ежемесечните бюлетини, които му изпращат изследователи от целия свят.

 

До днес са се обособили няколко щаба с финансиране за милиони евро, които се надпреварват кой пръв ще разгадае древната мистерия. Според наблюденията на проф. Филипов едни гърди пред всички засега е групата на братушките, оглавявана от руската космонавтка Марина Попович.

Около нея има кръг от математици, които с помощта на криптологията разчитат посланията, оставяни от Висшия разум в полята. "Особеното при тях е, че те ползват и медиуми, с които допълват информацията от изчисленията на символите", разкрива проф. Филипов.

Миналата година на два пъти те предупредили нашия учен, че са разшифровали информация за предстоящи катаклизми, които наистина взели, че се случили. "Веднъж ми изпратиха съобщение, че чрез изчисления и медитативни практики са разбрали за катаклизъм по Източното крайбрежие на САЩ, който ще настъпи в последната декада на август. В писмото се обясняваше още, че трусът ще бъде заради аномалия в магнитното поле на Земята", споделя проф. Филипов.

Дни по-късно там наистина удари земетресение от 5,9 по скалата на Рихтер, което напука и символа на американската държава във Вашингтон - Обелиска.

Вторият катаклизъм, за който Попович предупредила българина в аванс, бил трусът в Чили.

Руснаците ползвали добилия широка популярност метод ченълинг. При него човешко съзнание се свърза с информационното поле на планетата, наричано от езотерици Акашови записи. Успоредно с това московските криптолози съставили азбука от 350 символа, които подреждали в определен ред. При засичане на символите в житата те вадели мисъл от посланията.

"Те за разлика от нашата представителка Везнева нямат претенции да контактуват телепатично с авторите на тези послания", вметва ученият от БАН.

Родната писателка Мариана Везнева отдавна твърди, че може да изпраща мислено въпроси на който и да било човек и след седмица-две той да получи отговор от извънземната цивилизация в английските жита под формата на пиктограма.

Преди две седмици българинът участва на форум в Сан Марино, където разказва на колегите за претенцията на нашата представителка, което предизвикало доста усмивки. "Тогава шефът на обсерваторията в Дъблин логично ме попита - че тя, ако наистина общува с тях телепатично, защо да чака да й отговарят след две седмици, като може да получи отговора още на мига", заявява проф. Филипов.

Вторият кръг, който се занимава с авторите и дешифрирането на житните кръгове, се е оформил около бившия съветник на Маргарет Тачър Андрю Колинс.

На Земята ще останем само 144 хил.

Висш разум е решил да направи експеримент и е създал човечеството, което е пред голямо изпитание. Тази теза разви Тодор Великов в ефир...

Той си сътрудничи с британката Линда Прингъл, която от 30 години се занимава със събиране и систематизиране на пиктограми. Третият център, който набира скорост в разчитането на геоглифите, се нарича ГАУС и е локализиран около добре образовани и финансирани ловци на митове във Флоренция.

"Всички щабове са обединени около т.нар. извънземен характер на кръговете. Те говорят, че с всяка изминала година има по-голямо натрупване на математическа и астрономическа информация. В разчетените символи се предупреждава за промяна на магнитното поле на Земята, за астероидна опасност, климатични промени.

Понякога посланията съдържат подредби на планети, струпвания, увеличаване на слънчевата активност, протоберанси. Никъде обаче в разчетената информация не се споменава за някакъв мащабен апокалипсис, който ще сложи край на света", успокоява родният учен.

Редактор: Ирен Габарска

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com