Не влизайте в порно сайтове през смартфона си

92919
Не влизайте в порно сайтове през смартфона си

Утолете жадното за порно около през компютъра си, тъй като да влизате в порнографски сайтове през смартфона или таблета е лоша идея, предупреждава БГНЕС.

Близо 1/3 от зловредния софтуер, предназначен за мобилни устройства, се "крие" в порно сайтовете, гласи ново изследване на „Блу коут” – компания за интернет сигурност и оптимизация на мрежата.

Проверяваме GSM-а по 150 пъти на ден

Ако не вие, то поне един от вашите приятели е пристрастен към мобилния си телефон. Ново изследване показва, проверяваме телефона си на ...

Собствениците на мобилна техника не влизат в подобни сайтове често. По-малко от 1% от мобилния трафик е насочен към порнографията. Но когато го сторят, рискът да изтеглят вреден софтуер на устройствата си е три пъти по-висок. Това прави гледането на порно на смартфон далеч по-опасно от зяпането на компютър.

Порното е отговорно за повече вируси в смартфоните и таблетите от имейл спама, злонамерените сайтове и фалшивите приложения взети заедно.

Част от проблема, твърдят от „Блу коут”, е фактът, че характерът на мобилните устройства прави разграничаването на истинските сайтове от злонамерените трудна задача. Например, когато използвате телефона си, няма никакъв начин да сложите мишката върху адреса, за да разкриете истинската му дестинация.

"Когато кликате на линк от телефона си, е почти невъзможно да разберете какъв вид руска рулетка започвате да играете", коментира Хю Томпсън – главен експерт по сигурността в „Блу коут”.

Порно филмите депресират жените

Еротичните филми влияят много зле върху самочувствието на жените, съобщава БГНЕС. Ето защо дамите са недоволни, когато партньорите им г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com