Почина Трифон Иванов

18597
Почина Трифон Иванов
Снимка: Getty Images/Guliver

Внезапно почина голямата футболна легенда Трифонов Иванов - на 50-годишна възраст, съобщиха от Българския футболен съюзЗвездата от Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година издъхна тази нощ, по информация на няколко различни медии. Той имаше сърдечни проблеми.

"След изписването му от болницата, казаха, че всичко е добре. Тази сутрин към 10 часа е направил масивен инфаркт", съобщи пред Нова телевизия кметът на Самоводене Николай Милаковски.

Трифон Маринов Иванов е един от най-добрите централни защитници в историята на българския футбол. Започва своята кариера в Етър (Велико Търново). Впоследствие преминава в състава на ЦСКА и играе за отбора през периода 1988-93 г. Има 174 мача и 21 гола в "А" група.

Играе за националния отбор на България от 1988 до 1998 г. (77 мача и 6 гола), взима четвърто място с него на Световното Първенство по футбол в САЩ през 1994 (в 6 мача), играе също така на Европейското Първенство по футбол в Англия през 1996 (в 3 мача), а с негов великолепен гол във вратата на Русия България се класира и за Световното Първенство във Франция през 1998. Друго великолепно изпълнение, с което Иванов ще остане завинаги в сърцата на всички българи, беше голът от воле срещу Уелс при гостуването в Кардиф в квалификационната кампания за Евро 1996. Тогава той разстреля Невил Саутол със свирепо изпълнение от въздуха след корнер.

Трифон Иванов е получил инфаркт, но вече е добре

Звездата от САЩ 94 Трифон Иванов е получил инфаркт в понеделник вечерта, съобщи "24 часа". Железният защитник бил приет в болницата в Т...

В последните години Трифон Иванов заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели сърцата на хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола.

Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Всички ние скърбим за загубата на един истински приятел. Почивай в мир, Трифоне!, написаха от Българския футболен съюз.

Поклон пред паметта му!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com