Преимуществата на женския мозък

10550
Преимуществата на женския мозък
Снимка: Thinkstock

Учени сравниха "женски" и "мъжки" мозъци и назоваха преимуществата на първите в сравнение с вторите. Резултатите от изследванията са изпратени за публикуване в Manchester School Journal, пише Independent.

Според учените "женските мозъци" (E-тип) са по-добре настроени за изпълнение на социални функции и емоционално реагиране на околните, докато "мъжките" (S-тип) се оказват по-приспособени за анализ и систематизиране на информация.

Как се четат мислите и думите от мозъка?

Китайски учени създадоха уред, който умее да разпознава тези букви и думи, за които мислим, когато говорим на глас или за себе си. То...

Това води дотам, че хората с S-тип получават с около десет процента по-добро заплащане от хората с Е-тип. При това първите показват високи резултати при работа в банковите и IT сферите, докато вторите – в социалната работа и образованието.

Учените стигнали до тези изводи, като анализирали повече от 16 000 души, които попълвали социални анкети, позволяващи да се оцени нивото на склонност към систематизиране и съпреживяване според E–S теорията, предложена от учения Саймън Барън-Коен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com