Призоваха немските котки към целомъдрие

7826
Призоваха немските котки към целомъдрие

В Германия са се развъдили прекалено много бездомни маци и котараци. За да спрат ръста на тяхната численост, чиновниците искат да забранят на домашните котки да встъпват в интимни връзки на улицата.

Земеделското министерство на Германия възложило вината за увеличаването на уличната популация на котките върху притежателите на некастрирани котки.

Защо котките се страхуват от краставици? (ВИДЕО)

Интернет потребители разиграват невинен трик на своите домашни любимци, който води до интересен резултат. Когато котката види такова н...

Докато еколозите се занимават със стерилизиране на бездомните животни, пуснатите да се поразходят на улицата домашни животни "възстановяват баланса". Според The Daily Telegraph чиновниците разглеждат възможността за въвеждане на нов регламент за отглеждането на котки.

На техните стопани ще бъде предложен избор: извън стените на дома некастрираните котки трябва да са на повод, което да изключи възможността от оплождане на уличните котки. Свободно мотаене по улиците ще бъде разрешено само на кастрираните котки, а в случай на нежелание да оперира домашният любимец или да се държи той на каишка, неговият собственик ще трябва да го държи затворен вкъщи.

Скитащите котки действително са проблем а населените места на Германия. Официална статистика за количеството на дивите котки из страната не съществува, но например в провинция Шлезвиг-Холщайн те били около 750 000.

Гневни градинари нерядко прибягват към самостоятелни мерки за защита на зелените си насаждения от котки – в Северен Рейн-Вестфалия били унищожени около 1400 бездомни котки независимо от забраната за убийство на животни.

Министър иска уличните кучета и котки да бъдат депортирани от Израел

Израелски министър предлага всички бездомни котки и кучета в страната да бъдат депортирани в чужбина, предаде БГНЕС. Ури Ариел, минист...

По такъв начин снижаването на котешките бременности с ограничаване на "правата" на домашните котки ще бъде най-хуманният начин за контрол на популацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно