Проект за пътуваща библиотека из Родопите набира средства

5060
Проект за пътуваща библиотека из Родопите набира средства
Снимка: Generosity

Пътуваща библиотека из Родопите и цяла България. Тази идея се стреми да осъществи 29-годишният пътешественик Александър Караджов, който е председател на сдружение "Забравената България".

Караджов заяви, че идеята за инициативата се е родила съвсем спонтанно. "Заедно с колегите от сдружението решихме, че е време да припомним на хората, че в България се случват и хубави неща. Една от основните ни цели е да даряваме хората с щастие по един или друг начин. С пътуващата библиотека преценихме, че щастието ще достигне до голям кръг от хора", обясни Караджов в интервю за TrueStory.bg.

Над 600 нови книги постъпиха във фондовете на регионалната библиотека в Сливен

Над 600 нови книги постъпиха във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен по проект „Бълг...

За осъществяването на проекта за пътуваща библиотека се набират средства в краудфъндинг платформата Generosity. За момента са събрани близо 300 долара. "Заложили сме бюджет от 3 000 щатски долара. Надявам се, че ще стигнат. Поне в първия етап на реализация. Определено ще съм благодарен на всеки, който подпомогне идеята, защото това, което правим, е за хората. За всички нас, които въпреки трудностите и несгодите, избраха да останат в България", заяви Караджов. Той добави, че целта е да се потегли на път около Гергьовден.

"Лично аз да постигна вътрешното удовлетворение, че хората в България, които обичат да четат, но по една или друга причина нямат тази възможност, сега вече ще могат да се насладят на любимите си заглавия, при все, че библиотеката ще дойде почти до прага на дома им! Потегли ли библиотеката на път, вече ще бъда далеч по-спокоен, че процесът по реализацията й е започнал", казва още председателят на "Забравената България" за целите на проекта.

Александър Караджов се включва и в други инициативи, като поставянето на къщички за книги в Смолян. Повече за тези проекти, работата на сдружение "Забравената България" и Александър Караджов може да прочетете в TrueStory.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com