Прогноза за времето за месец МАЙ

18369
Прогноза за времето за месец МАЙ

Май наближава с такава сила, че вече си мислим за пътуванията по Великден и майските уикенди, които ни очакват. Няма по-хубаво от слънчев май, а ето какво ни очаква през следващия месец.

Времето през месец май се очаква да зарадва всички с пролетните си температури и липсата на дъждове. Ще вали през много малко от дните, главно през първата половина от месеца, но дъжда няма да попречи на цялостната слънчева картина.

Вижте прогнозата за времето за месец април

Април ще бъде типичен пролетен месец. Температурите се повишават значително. Броят на слънчевите дни се увеличава. Понякога при студени...

Средните дневни стойности ще бъдат между 17 и 25 градуса в по-голямата част от месеца. Ще има няколко дни, които термометрите могат да достигнат 30 градуса в южната част на страната. Не ни очаква жега, не ни очаква студ, а идеалният пролетен месец май.

В първите 10 дни от месеца ще има кратки превалявания и вятър от юг, който ще повиши градусите на термометъра.

Към средата на месеца ще продължи да се затопля и не ни очакват големи изненади. В страната може да нахлуе слаб северен вятър към края на периода, но температурите ще паднат едва с 3-4 градуса.

Последните дни на май затоплянето ще е повече от осезаемо. Очаква ни истински пролетен рай, а температурата на въздуха ще варира от 22 до 26 градуса.

Времето днес...

Времето ще се задържи без промяна. През деня ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com