Разкриха истината за русалките

59957
Разкриха истината за русалките

Смята се, че русалките са измислени същества. Първата история за тях се появява в Асирия, около 1000 г. пр. Хр. Те живеят предимно в творческите произведения, като изкуството и литературата.

Русалките съществуват под някаква форма на мит или легенда в почти всяка област на света. Най-добре познатата модерна русалка е от версията на "Дисни", създадена от Ханс Кристиан Андерсен – „Малката русалка”.

Същество като русалка не съществува в океана днес. Но има няколко реално съществуващи животни, покрай които се смята, че са се родили историите. Като морските крави например.

Легендата за съществуването на русалки е една от най-старите сред мореплавателския фолклор, но дори и най-пияния моряк не може да сбърка лицето на красива жена с това, на една морска крава.

Въпреки това, тезата за произхода на мита за русалките от реално съществуващите морски крави, е приемана от мнозина. Когато това създание си поема въздух, то задържа главата си над водата и остава в изправено положение за няколко секунди. От далечно разстояние главата му лесно може да бъде объркана с човешка.

Друг фактор, на който трябва да се обърне внимание, когато се говори за русалки, е липсата на доклади за тях. Моряците най-вероятно са били далеч по-заинтересовани от красотата им, а романтичният образ на русалката е бил доста приветстван, реален или не. Но не и в официалните документи.

От време на време, от близко и далеч, идва информация за намерени русалки. Като например русалката от Фиджи. Тази фалшива русалка се състои от мъртъв бозайник, по всяка вероятност маймуна в горната половина, зашит върху долната половина на голяма риба.

Facebook сметна Малката русалка за неприлична

Фигурата на седяща върху камък девойка – статуята на Малката русалка – била определена като неприлична от Facebook. Земеде...

А в сравнение с класическият изглед на русалките, този е доста смущаващ. Това се прави единствено с търговка цел и желание за внимание от определени ентусиасти.

Други митологични човешко-животински хибриди включват сатири, минотаври и кентаври.

Представата за русалката е, че тя е воден женски дух. Русалките са вечно красиви и млади. Имат разпуснати, зелени коси. Когато ги късат, предизвикват наводнения. Изсъхне ли кожата им, умират.

Удавените момичета, убити и хвърлени в река или завлечени под вода от речния дух, стават русалки. Той е техен господар, но тайно те го мразят и понякога помагат на хора, за да объркат плановете му.

източник: sanovnik.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com