Редът в кухнята помага за отслабване

4117
Редът в кухнята помага за отслабване

Изследователи са изяснили, че хаосът в кухнята кара жените да ядат повече. Научната работа е публикувана в Environment and Behavior, съобщава сайтът на Корнуелския университет.

В експеримент взели участие 101 жени. Опитът се заключавал в това, че част от жените били оставени в идеално подредена кухня, а друга част – в кухня, в която царял хаос (по шкафовете имало мръсни съдове, на масата се търкаляли вестници, постоянно звънял телефонът).

И главният фактор за отслабването е…

Американски психолози назоваха основния фактор, който в повечето случай кара хората да отслабват или да поддържат физиологично приемлив...

Те трябвало да почакат, докато дойде друг човек. В двете кухни на масата имало купи със сладки, крекери и плодове. Всяка участничка пребивавала в кухнята в продължение на 10 минути.

Учените наблюдавали какво правели жените в процеса на очакване. Станало ясно, че хаосът карал участничките да ядат повече, като отдавали предпочитание на сладките, а не на плодовете. Средно дамите, очакващи в подредената кухня, употребили с 65 калории по-малко от тези, които се намирали в безпорядък.

Авторите на изследването смятат, че същата зависимост се наблюдава и при мъжете. Учените съветват всички, които искат да отслабнат, да следят за реда в кухнята – така съблазните да се хапва повече ще бъдат по-малко.

 

Японска система за отслабване. Много ефективна

Японците имат шокиращо многообразие от начини за намаляване на теглото, които напълно се конкурират помежду си по лекота и ефективност ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com