Среднощен слалом

3684
Среднощен слалом

Как да осветите планината, да оцветите снега с цветни лъчи и да покорите нови върхове, докато слаломирате през нощта?

Отправете се към заснежените склонове на Британска Колумбия и Аляска. Само че първоначално помислете как да закарате там 5 тона оборудване – 4000-ватови прожектори с размер на пералня, генератор, строителни скелета, жици и кабели – на височина 2000 метра.

Изразходвайте месец, за да изчислите мощността и диаметрите на лъчите, тежестта и разхода на гориво, разстоянията с отчитане на релефа на местността. Потърсете квалифицирани осветители и прочие работници.

Тестват робот на NASA под ледовете на Аляска

Една от основните „движещи“ сили на американската космическа агенция NASA е Лабораторията по изучаване на реактивното движ...

Вземете професионални спортисти. Облечете ги в светещи костюми и окачете на гърбовете им раници със светодиоди. Включете камерата. И се надявайте на най-доброто.

Всичко това Ник Уагонър и колегите му от компанията Sweetgrass Productions са направили през пролетта на 2014 година, когато получили възможност да реализират своята мечта – за запечатат нощното си ски спускане. Заедно с шведския спортен, по-точно ски фотограф Оскар Енандер.

"Работата се случи в невероятна местност – разказва Уагонър. – Тук са едни от най-дълбоките снегове на Земята, а времето е едва ли не най-променливото. Много неща можеше да протекат не както трябва."

И имало такива. 11 дни след началото на фотоекспедицията на Аляска, когато най-после всичко било готово за снимките, някъде се попилял един от удължителите. Уагонър трябвало да изпрати хеликоптер на 30 километра, за да получи нов.

В Аляска откриха пирамиди, по-стари от египетските?

Възможно ли е в Аляска да се намират едни от най-старите изкуствени пирамиди, построени от човешка ръка? Много такива форми могат да ...

"Имаше минути, когато се хващах за главата и си казвах: "Провалих се. Откъде ни хрумна, че подобно нещо е възможно?", спомня си той.

На Енандер също не му било лесно. Преди всичко той не можел да използва светкавица, дори мимолетна, за част от секундата можело да провали снимката. А без светкавица е много сложно да се получи ясно изображение. "Главната трудност за мен беше в това мислено да се съсредоточа за снимане в тъмнина", споделя той.

Но в края на краищата мечтата все пак се сбъднала: "Този проект е метафора. Той олицетворява дръзки мисли и показва, че привидно нереалното всъщност е осъществимо", казва Уагонър.

Интересно, колко ли струва сбъдването на тази мечта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...