Тайните на езика на тялото

9986
Тайните на езика на тялото

В езика на тялото няма ясно установени правила. Някои невербални знаци, които правим несъзнателно, обаче могат да повлияят силно на хората около нас. Сред тях са тези често срещани сигнали, посочени от Psychology Today.

1. Трепването на веждите

Тайните, които готвачите в заведенията крият от вас

Всеки занаят си има своите тайни и често пъти има все някой, който да ни ги разкрие. Това са нещата, които готвачите правят, когато иск...

Това е бързото повдигане на веждите, която се случва, често без наше знание, когато видим човек, когото познаваме. Но на съзнателно ниво можем да използваме трепването на веждите като бърз и дискретен поздрав. Психологът етолог Айбъл Айбесфелд е изучавал този жест и твърди, че това е универсален знак за разпознаване.

2. Разширяването на зениците

Редица изследвания са установили, че жените биват оценявани като по-привлекателни на снимки, на които зениците им са увеличени. Този ефект е познат поне от времето на древните египтяни, когато жените са слагали в очите си капки от отровното растение беладона, за да разширят изкуствено зениците си.

3. Жестът "купа"

10 тайни за мъжете и секса

Има неща в секса, за които мъжете не говорят много, а жените изобщо и не подозират. Трябва да познаваме добре какво искат и как разсъжд...

Това е жест, при който ръцете ни се придвижват симетрично и синхронно нагоре, образувайки нещо като купа. Често се използва, когато човек иска да предаде разбиране - сякаш ни казва: "Ето, всичко е...ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com