Това са най-богатите готвачи в света (СНИМКИ)

123325
Това са най-богатите готвачи в света (СНИМКИ)

Най-известните и богати готвачи в света са марки сами по себе си. Повечето от тях имат собствени предавания по телевизията, издали са по няколко готварски книги и са дали името си на хранителни продукти.

Дали от толкова ангажименти им остава време да готвят в ресторантите си? Дори отговорът да е „не“, това определено не се отразява на финансовото им състояние. Вижте кои са 5-те най-богати готвачи в света.

Гордън Рамзи

Известен толкова с грубостта си, колкото с готварските си умения, Рамзи е истинска легенда. Телевизионните предавания на шотландеца включват Hell's Kitchen, Master Chef, Ramsey's Kitchen Nightmares и др. Печелил е много награди, а ресторантът му е един от най-добрите в Лондон. В сметките си има 175 млн. долара.

Рейчъл Рей

Министерство на храната

Джейми Оливър започва да готви още на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс. Решава да ...

Дамата води няколко кулинарни предавания, сред които 30 Minute Meals, Rachel Ray's Tasty Travels и др. и има няколко награди „Еми“ за тях. Издава собствено списание с рецепти. Интересен факт е, че е самоука – никога не е била обучавана професионално за готвач. Богатството ѝ възлиза на 75 млн. долара.

Джейми Оливър

Най-младият готвач в списъка е и най-богатият. Познат е най-вече от телевизионните си предавания, а готварските му книги са продадени в огромен тираж. През 2005 г. стартира кампанията Feed Me Better, която има за цел да накара британците да се хранят здравословно. Богатството му е в размер на 400 млн. долара

Останалите ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com