Употребяват ли животните алкохол? (ВИДЕО)

8963
Употребяват ли животните алкохол? (ВИДЕО)

Да, и то много, пише National Geographic. Изследване от 2008 година е показало, че 35 вида молци еднакво силно се привличали от капани с вино и бира.

Пеперудите самци пият, за да си отгледат сперматозоиди – богати на съставки капсули със сперматозоиди, които се предлагат на женските в качеството на сватбен подарък.

5-те нива на пиянството

Първи етап: Симпатичен етап – Тук всичко е в рамките на благоприличието, всички са щастливи и спазват аристократичния вид. ...

Други насекоми търсят "утеха в чашката", когато им отказва техният обект на страст. Изследване от 2012 година сравнява вкусовите усещания на самците дрозофили, които се чифтосвали успешно, с такива, на които не им провървяло в любовта.

Резултатите показали, че неуспешните мухи ухажори предпочитали храна със съдържание на алкохол, а щастливците предпочитали да запазят трезва главата си.

Белоопашатите елени често си хапват загнили ябълки в северноамериканските градини. След това рогатите ценители на алкохола стават сънливи и дори се спъват при ходене. През 2011 г. медиите съобщили за пиян лос, който се загнездил в ябълка в Швеция.

Пиян руснак изпита "прегръдката" на лъвица

Пиян посетител на зоологическата градина в руския град Белгород попадна в лапите на лъвица. Според предварителна информация 52-годишни...

На това видео се вижда забавното скачане на катерица, която е изпила прекалено много ферментирал сок от ябълки.

Малайзийската дървесна земеровка обича да си пийне нектар от цветовете на палма бертам, в който концентрацията на алкохола е 3,8% - това е един от най-високите показатели в природата.

Любители на пиенето са и прилепите. След като опитат ферментирали плодове и нектар, ръкокрилите изпълняват пируети във въздуха.

СМЯХ: Светът през погледа на пиян

Всички сме имали своите "слаби" моменти що се отнася до алкохола. Едни в повече, други по-умерено, но абсолютно всички сме попадали в п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com