Успехът на брака зависи от...

15707
Успехът на брака зависи от...

Учени от САЩ разработиха компютърен алгоритъм, който позволява да се прогнозира успехът на семейните отношения чрез анализ на гласа. Резултатите от изследванията са публикувани в сп. Proceedings of Interspeech, съобщава Daily Mail.

Създаденият от учените алгоритъм позволил с точност 79% да се предскажат успехът и неуспехът в изграждането и развитието на семейните отношения. Той анализира тоналните особености на гласа. По-конкретно алгоритъмът оценява интензивността и честотата на речта на съпрузите.

Как да запазите брака си

Учени твърдят, че изразяването на благодарност към половинката е прекрасно средство за подобряване на отношенията в семейството. Благод...

Учените записали разговорите на повече от сто семейни двойки, които в продължение на две години посещавали терапевтични сеанси с цел подобряване и поддържане на своите отношения. След това специалистите пет години следили развитието на взаимоотношенията на тези семейства.

Терапевтите, беседващи със съпрузите, успели да дадат правилна прогноза на развитието на отношенията в двойките в 75% от случаите. Учените възнамеряват да използват разработения софтуер при семейна терапия.

Изследването се подкрепя от Националния фонд на САЩ. Целта му е запазването на семействата и предупреждение за възникване на проблеми в тях. В бъдеще с тази цел учените планират да се заемат с изучаването на телесните движения на съпрузите и анализ на произнасяните от тях думи.

 

Папата значително опрости анулирането на католически църковен брак

Папа Франциск направи днес най-значителните промени от векове в процедурите по анулиране на католически църковни бракове, като ги ускор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com