Всъщност любовта минава през....

4412
Всъщност любовта минава през....
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учени са доказали, че романтичната нагласа на жената се засилва след храна. Авторите на изследването предлагат на мъжете да използват това за привличането на вниманието на противоположния пол.

Статията на учените от Дрекселския и Пенсилванския университет е публикувана в сп. Appetite.

Разликите между мъжа и жената в картинки

Дизайнерът Янг Лиу публикува своята книга „Мъжът среща жената”, в която са представени най-разпространените стереотипи в от...

Учените стигнали до тези изводи, след като провели томографско сканиране на главния мозък на жени преди и след хранене. В първия случай участничките в експеримента (без наднормено тегло) се въздържали от хранене в продължение на осем часа.

След това им били демонстрирани неутрални изображения (например топки за боулинг или телбод) и снимки с романтични образи (прегръщащи се или държащи се за ръце хора).

Във втория случай участничките в експеримента преди гледането хапнали шоколад (с енергийна стойност около 500 килокалории).

Това довело до засилване на реакцията на главния мозък на романтичните снимки. Както отбелязват учените, това означава, че не само мъжете, но и жените се оказват по-възприемчиви към романтиката след хранене.

От какво зависи добрият секс при жената

Жените, които имат повече приятели мъже, правят по-често секс с партньорите си. Причината е, че спътникът в живота вижда в мъжете-прият...

Затова учените си позволили да дадат съвет на мъжете, които желаят да привлекат вниманието на жената и да си спечелят нейната романтична нагласа. Изследователите предлагат на представителите на силния пол първо да започват романтичната вечер с десерт. Сладкото, според учените, повишава нивото на допамин в организма.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...