Да, това училище е българско!

186243
Да, това училище е българско!

Знаете ли кой е най-бедният район в България, както и в Европа? Северозападна България. А знаете ли къде се намира това училище. Точно там! Враца е един от най-бедните градове с едно от най-модерните училища в България.

СОУ "Христо Ботев" е най-модерното училище в България за миналата година. То има дългогодишна история, която започва от далечната 1822 г. Училището се стреми да запази българските традиции и заедно с това да бъде модерно и да отговаря на всички стандарти на ЕС.

Споменът за 15 септември

Ух, не ми се става! Не може ли от догодина? Това бяха първите ми думи на 15 септември 1987 - моят първи учебен ден. Тръгнах на училище...

Учениците с радост посещават класните стаи, а за родителите това е сбъдната мечта. Модерни технологии, игрища за спорт и качествени кадри, това е успешната формула за създаването на образцова гимназия.

Училището има необикновен кабинет по История, който повече прилича на музей, а не на класна стая. В него са поставени старинни предмети, в стените са изградени каменни колони, има и красиви стенописи, които създават невероятна атмосфера на учениците.

Кабинетът по Химия прилича на малка лаборатория и учениците могат да правят експерименти под наблюдението на учителите.

Ново училище отвори врати в село Маноле, Пловдивско

Чисто ново училище с капацитет за 600 деца отваря днес врати в село Маноле, Пловдивско, предаде БГНЕС. Още две села от община Марица ...

В гимназията има и напълно оборудвана фитнес зала, в която учениците могат да тренират след часовете.

В базата са включени и 3 игрища, едното от които е футболно игрище с изкуствена настилка, в което децата играят футбол и организират малки турнири между класовете.

Директорът Виктор Кръстев се стреми мястото да създава традиции и едновременно с това да стане за пример как трябва да изглежда и да се ръководи едно училище. За него СОУ "Христо Ботев" е образец и ще се постарае да остане такова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com