Можеше ли кучето-герой от "Сен Дени" да е живо?

8669
Можеше ли кучето-герой от "Сен Дени" да е живо?
Снимка: Twitter

Не само хора загинаха заради екстремизма, който преля в брутален тероризъм в Париж. Животът си за безопасността на всички граждани и гости на френската столица даде и едно полицейско куче – Дизел.

Популярният хаштаг JeSuis се превърна в JeSuisDiesel, особено в микроблог мрежата Twitter. Стотици потребители споделят снимките на домашните си любимци в чест на белгийската овчарка-полицай, която загина при операцията в „Сен Дени“ вчера (18 ноември), информира Daily Mail.

Атентатът на мача Германия - Холандия е трябвало да стане с линейка

По време на отменения мач между футболните отбори на Германия и Холандия, който трябваше да се проведе в Хановер, терористи са планирал...

Дизел е част от специалния тактически отряд на френската полиция, който нахлу в апартаментите в Сен Дени, където се криеха девет терористи. Женската белгийска овчарка е опитала да спре жената-камикадзе, която в крайна сметка се самовзриви, но точно този акт е отнел живота и на кучето. Полицейското куче е използвано, за да надушва заложен взрив.

Именно версията защо Дизел е бил в разгара на стрелбата беше коментирана и в Русия. Какво казва руски експерт по сигурността и бивш член на антитерористичния отряд "Алфа" - научете в Expert.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com