6 селфита на ден и имате нужда от психиатър

9389
6 селфита на ден и имате нужда от психиатър

Увлечението по селфитата е признато за психическо разстройство и се нуждае от лечение, разказва клиничният психолог и ръководител на психологически център Артур Гараганов.

Според руския психолог специалистите са разделили любителите на селфита на три категории. Първата е най-безопасната и при нея човек прави около три снимки на себе си, но не ги качва в социални мрежи.

Пристрастените към селфита мъже може да са психопати

Футболистите, филмовите звезди и другите мъже, пристрастени към качване на селфита в интернет, проявяват черти на психопати, установиха...

Следва групата, която публикува до три селфита, и тя вече се нуждае от психологическа корекция.

Третият стадий обаче е най-опасен – при него човек прави не по-малко от 6 селфита и постоянно ги бълва в мрежата. Този стадий се явява патологичен. Тоест човек е толкова зависим от общественото мнение, че трябва постоянно да публикува селфита, за да вижда коментарите на своите действия и постъпки от виртуалните си приятели.

Такова състояние се явява хронично и човек самостоятелно не може да се справи с подобна зависимост. Тук е необходима помощта на специалисти, за да излезе така нареченият селфиман от въпросното състояние.

Да добавим, че в последно време селфитата вече са станали опасни за живота, тъй като любителите на този вид фотография си правят снимки в доста екстремни условия. Специалистите смятат, че хората губят инстинкт за самосъхранение и контрол над ситуацията, когато емоциите надделеят.

Селфи от преди 60 години взриви мрежата

Селфи-модата не е от вчера, а от доста повече години. Тя е толкова отдавна, че почти всички сегашни селфи звезди не са били родени. Док...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да си направим ябълков оцет без захар?
Как да си направим ябълков оцет без захар?

За да приготвите ябълков оцет, който технически се прави от ябълкови остатъци, ви трябват само 3 съставки: ябълки, вода и стъклен буркан. Най-добре...