Черен списък с най-вредните храни в България

362622
Черен списък с най-вредните храни в България
Снимка: Getty Images / Guliver

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си.

Индустрията иска да вярвате в това, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села. Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви.

Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме. Представяме ви черния списък на най-вредните храни в България.

1. Кренвирши - съдържат всичко друго, но не и месо

Проверяват качеството на храните, предлагани в училищата в Бургас

Тематични проверки по училищата за храненето на учениците извършват експерти от агенцията за безопасност на храните в Бургас. Те са зап...

Когато ядете кренвирши, на практира сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци - от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.



2. Колбаси, пушени меса, риба - канцерогенни

Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини -  вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.



3. Безалкохолни напитки - течната отрова

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малката вреда, но със сигурност не за подценяване.

Европа обяви война на фалшивите храни

Война на храните ментета обявиха земеделските министри от Европейския съюз, които се срещнаха в Италия. В тридневния форума участваха ...



4. Маргарин

Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.



5. Сладкиши - шоколади, вафли, бисквитки и други подобни

Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени числа с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, но малцина могат да откажат сладкото.



6. Чипс - сол, мазнина и калории

Газираното уврежда мозъка

Системната консумация на газирани напитки с повишено съдържание на захар променя структурата на главния мозък, предупреждават учени, ци...

Чипсът е една от най-вредните храни, които са голям виновник за затлъстяването в САЩ, а вече и у нас. 100 гр. задушени картофи съдържат средно 70 калории, а 100 гр. чипс - 550 калории. Избирайте умно.



7. Разтворими напитки - 100% изкуствени съставки на добра цена

Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги - всичко това е абсолютно изкуствено.



8. Бързите закуски - знаем си за тях

Знаем, но не правим нищо по въпроса, за да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл. ЗАПОМНЕТЕ! Докато има търсене, ще има и предлагане на подобни храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com