Да си бърз е добре, но да си скандален - още по-добре

23042
Да си бърз е добре, но да си скандален - още по-добре

Eкспертното жури от местни и международни професионалисти (включително инженер-конструктор, дизайнер и авто-механик) беше изправено пред изключително труден избор относно най-впечатляващите проекти за колички, но вече е официално – 75 отбора влизат в играта. Участниците в надпреварата наистина са развихрили въображението и са дали криле на фантазията. На www.redbullsoapbox.bg/ може да се намерят качени антични дизайни както тези на „Преследвач на мумии“ и „Клеопатра“, които минават през „Файтонаре“, та чак до космическите „UFO (НЛО)“ и „Гравитрон“. Но дизайнерите ни разхождат не само в историята. Колички като „Мухата Цеце“, „Булгар-Булгар“, „Летящата къща“, „Легло на скорост“, „Дънера“ или пък „АвтомоБивол“ са истинска радост за очите на жури и ценители.

Сега главната роля се играе от зрители и поддръжници. До 10 август включително, всеки има право да гласува за любимия дизайн и да определи фаворита си, който ще подкрепя по време на състезанието Red Bull Soapbox на 28 септември 2014 г. на бул. „Черни връх” в гр. София. От гласовете на нас, публиката, зависи славата на отборите. Най-яките три проекта ще имат възможността да получат допълнителни стимули – отборите, които ги представляват, ще бъдат посетени от професионален снимачен екип, който да направи видеоклип за тяхната подготовка. Red Bull дава възможността на конструкторите-пилоти да станат известни, а публиката може да даде тласък на тяхната интернет слава, докато те работят по своето произведение на състезателното изкуство.

Над 250 заявки за Red Bull Soapbox

Записаните за участие отбори са над 250, а тези които все още се колебаят да подадат заявки за Red Bull Soapbox, са още повече. Затова ...

И още една подробност – на интерент сайта на състезанието няма да открием имената на дизайнерите, а само техните проекти. Така гласоподавателите ще се водят само от креативността на кракомобилите, а не от имената, които стоят зад тях. Всеки почитател на безмоторните самоделни колички може да гласува само веднъж, но безкрай да споделя мнението си и да коментира останалите, както и да покани приятелите си също да гласуват. След 10-ти август, вотът на публиката ще бъде публикуван и оповестен.

И така надпредварата се сгорещява. Конструкторите вече са в етапа, когато трябва да превърнат идеята в реално превозно средство. Да им пожелаем успех, а ние да кликнем на www.redbullsoapbox.bg/ и просто да гласуваме. И нека най-добрите победят!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com