Един ден ще имам син...

146880
Един ден ще имам син...

Един ден ще имам син и ще направя всичко наопаки.

От 3-годишен ще му повтарям: „Миличък, ти не трябва да ставаш инженер или юрист. Не е важно какъв ще бъдеш, когато пораснеш. Искаш да си патоанатом – добре! Футболен коментатор – чудесно! Клоун в търговски център? Отличен избор!"

Това, което трябва да научи детето до 10-та си година

Всеки родител иска дете му да порасне стойностен човек. Но какво значи това? Да бъде добър, възпитан, принципен, силен… Мнозин...

Когато станеш на 30 ще дойдеш при мен, ще свалиш тежкия костюм на клоун, а гримът ще се стича по лицето ти и ще ми кажеш: „Мамо, аз съм на 30 години, а съм клоун в търговски център. Това ли искаше за мен? Какво си мислеше, когато ми казваше, е висшето образование не е задължително? Какво си мислеше, когато ми даваше да играя навън, вместо да решавам задачи?"

А аз ще му отговоря: „Скъпи, аз следвах желанията ти, не исках да те притискам! Ти не обичаше математиката, предпочиташе да играеш навън с децата."

Тогава той ще възрази: „Но аз съм бил дете и не съм разбирал последиците, аз не съм могъл да взимам решения, а ти ми провали живота!” И ще доразмаже грима на клоун по лицето си.

Тогава ще го погледна в очите и ще му кажа: „Така. В света има два вида хора: едните живеят, а другите търсят виновни. Ако не разбираш това значи си идиот.”

Той ще ахне и ще припадне. Ще са му необходими поне пет години посещения при психотерапевт.

35 съвета как да живеем истински

Да изживееш живота си пълноценно, това често става благодарение на съветите от човек, натрупал сериозен опит. Ето 35 прозрения на една...

Или не…

Един ден ще имам син и ще направя всичко наопаки. От 3-годишната му възраст ще му повтарям: ”Сине, не бъди идиот. Мисли за бъдещето. Учи математика, ако не искаш цял живот да си оператор в кол център.”

Когато станеш на 30 години ще дойдеш при мен, потен и оплешивяващ програмист, с дълбоки бръчки и очила, и ще ми кажеш: „Мамо, аз съм на 30 години. Работя в Google 20 часа в денонощието. Нямам семейство. Какво си мислеше, когато ми казваше, че добрата работа ще ме направи щастлив? Какво си мислеше, когато ме караше да уча математика?”

А аз ще му отговоря: „Скъпи, аз исках да получиш добро образование. Исках да имаш възможности!” Тогава той ще ми отговори: „ за какво са ми тези възможности, когато съм нещастен? Минавам покрай клоуна в търговския център и му завиждам, мамо! Той е щастлив. Можех да съм на негово място, но ти ми провали живота!”

Тогава ще го погледна в очите и ще му кажа: „Така. В света има два вида хора: едните живеят, а другите търсят виновни. Ако не разбираш това значи си идиот.”

Приятелството между съпрузите е ключът към щастливия брак

Учени от Националното бюро за икономически изследвания на Канада са анализирали данните от няколко големи изследвания, по времена които...

Той ще ахне и ще припадне. Ще са му необходими поне пет години посещения при психотерапевт.

Или ще постъпя по друг начин. Един ден ще имам син и ще направя всичко наопаки. . От 3-годишната му възраст ще му повтарям: „Аз не съм тук, за да ти казвам какво да правиш. Аз съм тук, за да те обичам. Отиди при баща си, попитай него, не искам отново да съм крайна.”

И когато станеш на 30 години ще дойдеш при мен, потен и оплешивяващ режисьор, с дълбоки и тъжни очи, и ще ми кажеш: „Мамо, аз съм на 30 години! Вече 30 години се опитвам да спечеля вниманието ти, мамо. Посветих ти десет филма и пет пиеси. Написах книга за теб, но ми се струва, че на теб не ти пука. Защо никога не изказа мнение? Защо непрекъснато ме пращаше при баща ми?”

А аз ще му отговоря: „Скъпи, аз не исках да решавам вместо теб. Аз просто те обичах, а за съвети имахме баща ти."

Тогава той ще ми отговори: „ Не ми пука за съветите на баща ми. Цял живот исках твоето мнение и внимание. Готов съм да дам всичко само да разбера какво мислиш за мен. Ти ми провали живота с твоето мълчание и отдалеченост!”

Как да попречим на децата да лъжат?

Ако детето обича да послъгва, постарайте се да му обясните, че говорейки истината, то ви доставя удоволствие – това ще бъде по-еф...

Той ще ахне и ще припадне. Ще са му необходими поне пет години посещения при психотерапевт.

Този текст е създаден от Светлана Хмел, като профилактика за перфекционизма на майките и стремежът им да са идеални родители. Колкото и да се опитваме да бъдем добри майки, децата ни винаги ще имат какво да разкажат на психотерапевта си!

 

 

 

Компютрите ни познават по-добре от родителите или приятелите

Компютрите могат да бъдат по-добри съдии за характера на индивидите, отколкото техните родители или приятели, пише в. "Дейли експрес", ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com