Минусите на голямата разлика във възрастта

13911
Минусите на голямата разлика във възрастта

Близо 40% от жените, които избират за партньор в живота си по-възрастен мъж, рискуват кариерата си, показва проучване на учени от Кралския университет в Белфаст, предаде БГНЕС.

Представителките на слабия пол, които се обвързват с мъже, които са по-големи от тях с 5 до 10 години, най-често напускат работа, за да въртят домакинството.

Проучване в Северна Ирландия показва, че двойки, в които мъжете са между 40 и 55 години, а жените на 30-35 години, обикновено са овдовели. Освен това 47% от жените, чиито съпруг е по-голям от тях, зарязват кариерата и се отдават на къщна работа.

В проучването участват двойки, чиито средна разлика във възрастта е пет години. Резултатите показват, че жените са много по-силни от здравословна гледна точка и затова често им се налага да се грижат за по-възрастните си партньори, обясни водещият автор на проучването Марк Маккан. Причината, според ученият, е статистиката, според която мъжете е много по-вероятно да пушат или да употребяват алкохол.

 

Днешните двойки все по-често се разпадат

Все по-често се среща един депресиращ портрет на модерните взаимоотношения: двойка кариеристи се срещат късно в живота, имат пламенен р...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com