Пластични операции докарали бразилка до клептомания

6321
Пластични операции докарали бразилка до клептомания

Пластични операции предизвикали при 40-годишна бразилка неочакван "страничен ефект" – при жената се развила временна клептомания. За необичайния медицински случай лекарите разказват в статия, публикувана в сп. BMJ Case Reports.

В нея се съобщава, че след като в края на 2013 година пациентката се върнала вкъщи, тя започнала да страда от "повтарящи се натрапчиви мисли" и "непреодолимо влечение към кражби".

Първата в света пластична операция (СНИМКИ,18+)

Първата световна война е една от най-разрушителните и жестоки войни, които светът някога е виждал. Най-малко 2 милиона души са загинали...

В болницата жената преминала през цяла серия козметични процедури, включително липосукция, стягане на корема и увеличение на гърдите. В резултат без достатъчно кръвоснабдяване (а това значи – и без кислород) се оказали определени зони в мозъка ѝ, включително и опашатото ядро – регион, свързан с паметта и обучението.

Хипоксично-исхемичната травма на главния мозък предизвикала неочаквано изместване в посока на криминални наклонности. Подобно поражение на мозъка се свързва с различни психоневрологични последствия, включително когнитивни нарушения (проблеми с паметта), дисфункция на речта, както и изменения в поведението и емоционалната сфера (възникват импулсивност, разсеяност, раздразнителност и т.н.). Още в болницата жената се оплаквала от чувство на дезориентация и бели петна в паметта.

Разказват, че под влияние на своите импулси жената се опитала да извърши кражба в магазин, макар да имала достатъчно пари. Но била хваната от бдителния охранител и отведена в полицейския участък, откъдето я пуснал след получаване на информация за нейната диагноза.

За щастие лечение не се наложило, тъй като благодарение на способностите на мозъка за самовъзстановяване и реорганизация на нервните връзки болезненото лечение към кражби изчезнало от само себе си в рамките на няколко седмици.

Майка зарадва 7-годишната си дъщеря с пластична операция

Какво означава да си млад, а перфектен? Представите за красота вече не са това, което бяха. Скандален случай от Острова надхвърли всич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com