Сингъл ли си? За всичко е виновна ДНК!

75407
Сингъл ли си? За всичко е виновна ДНК!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Вие сте сингъл, а по-голямата част от приятелите ви си имат връзка? За всичко е виновна вашата ДНК! До този извод стигнали специалисти от Университета в Пекин, Китай, които направили проучване по въпроса. Те изолирали "гена на самотата" и го изучавали, за да стигнат до отговора - ако сте сам/а, причината не е в характера ви, а в киселината! Който притежава "гена на самотата" увеличава с 20% вероятността да остане без партньор в живота си. Затова вече е напълно безсмислено постоянно да се питате: "Какво не ми е наред?", "Къде сбърках?", "Лош човек ли съм, че никой не ме иска?". Причината да не си намирате подходящ партньор е ясна - вашата ДНК!

Човек, който притежава в ДНК-то си щама 5-НТА1 произвежда по-малко серотонин в мозъка. Това е химическата съставка, която ни прави по-социални типове хора. Благодарение на нея сме по-мили и съответно по-добре разположени за комуникация и връзка с останалите. Екипът учени от Университета в Пекин се сдобири с кичури коса от 600 от студентите, които подлоили на изследване. Оказало се, че онези, които притежават версия "G" в гена си, по-често са невротици и се поддават лесно на депресия, а това ги прави значително по-некомуникативни и ги обрича да бъдат сингъл в живота си, в сравнение с онези, които притежават версия "С". Около 60% от изследваните студенти от версия "G" заявили, че към момента нямат връзка. От версия "С" процентът бил 50.

Заспиваме заради ключ в мозъка

Учени смятат, че са открили ключ в мозъка, който казва на организма кога да заспи. Изследователите смятат, че ключът управлява невронит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com