Забравете за G точката, концентритайте се върху точка C

89979
Забравете за G точката, концентритайте се върху точка C
Снимка: Thinkstock

„Точка G не съществува, има точка С – клиторът. Той е истинският източник на сексуална наслада за всички жени“, твърди д-р Сюзън Оукли от болницата „Добрият самарянин“ в Синсинати, Охайо.

Сканиране на тазовата област на няколко десетки жени с ядреномагнитен резонанс е установило връзка между анатомията на женските полови органи и оргазма.

Жена се обади на 911 – мъжът й искал тя да спи със сестрите му

Семейните сбирки със сигурност не гарантират само хубави моменти, но в този случай подобно събиране си е чиста лудост. Такива сбирки оп...

Клиторът е най-чувствителната част от тялото на жената. Според нови изследвания неговият размер и разстоянието му до влагалището имат първостепенно значение за получаването на оргазъм от жените.

С ядреномагнитен резонанс специалисти са сканирали тазовата област на 30 жени, чиято средна възраст била 32 години. Десет от тях, според собственото им признание, никога не били изпитвали оргазъм. При останалите нямало проблем с оргазма по време на секс.

При сравняването на двете групи експертите установили, че при представителките на втората група разстоянието между клитора и влагалището било средно с 5-6 мм по-малко, отколкото при жените от първата група. При последните и самите клитори били с по-малък размер.

Учените заключават, че размерът и позицията на клитора имат голямо значение за сексуалната функция на жените. Детайлно изследване е публикувано в сп. Journal of Sexual Medicine.

Пред изследователите изникнал основният въпрос: притежават ли жените, изпитващи оргазъм, по-големи клитори по рождение, или анатомията на половите им органи се изменя при получаване на оргазъм.

Добрите бащи спират да се интересуват от секс

Мъжете, които прекарват часове в ролята си на добър баща, не могат да се похвалят с редовен сексуален живот. Това установи американско ...

„Все още си задаваме въпроса: кое е първо – яйцето или кокошката? Увеличава ли се клиторът при тези жени след получаването на множество оргазми, или те от детството са имали голям клитор, който им е осигурил наситен сексуален живот?“, продължава д-р Оукли.

Проблемът с получаването на оргазъм е много разпространен сред жените. Според статистиката от 18 до 34% от тях изпитват сериозни затруднения в получаването на оргазъм. По-малко от половината от омъжените жени получават оргазъм при всеки сексуален акт и едва 15% изпитват оргазъм многократно.

Изследванията на учените са съсредоточени изключително върху физиологичните аспекти, макар че според тях психологическите фактори също пречат на получаването на удоволствие по време на секс.

Участничките в изследването попълнили няколко въпросника, в които отговаряли на многобройни въпроси за сексуалния си живот.

Оказало се например, че жените с проблеми при получаването на оргазъм предпочитат да правят секс в традиционната „мисионерска“ поза, докато доброволките от „безпроблемната“ група предпочитат да са отгоре, което осигурява по-добър контакт на мъжките гениталии с клитора по време на секс.

6-годишните датчанчета ще учат основи на секса

Шест години е достатъчна възраст за децата, за да изучават основите на секса. Това е становището на датската организация "Секс и общ...

Още интересни новини за секс, наука и общество четете в сайта megavselena.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com