Любовта е: Компромис

30390
Любовта е: Компромис
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ето я, дойде - седмицата на Св. Валентин. Моментът, в който Actualno.com усеща все по-силно тръпката на любовта. И си задаваме въпроса - що е то любов и кои са нещата, които поддържат вечно горящия ѝ огън?

През следващите няколко дни ще разкрием сърцата си за любовта - така, както мислим, че се изразява и отнася към определени думи. Думи, които са ключът за невероятното чувство, благодарение на което всички ние съществуваме.

Любовта е: Доверие

Ето я, дойде - седмицата на Св. Валентин. Моментът, в който Actualno.com усеща все по-силно тръпката на любовта. И си задаваме въпроса ...

След като вчера посветихме внимание на доверието като израз на любов, днес е денят на любовта като КОМПРОМИС.

---

Въпросът не е в това, че два остри камъка не мелят брашно. По природа може да не сте остри камъни и пак да се разминете заради неотстъпчивост.

От ключово значение е човек да бъде умен и реалист. Да знае, че не може винаги той да печели и да определя правилата на играта. Да знае, че има моменти, в които трябва да направи крачка назад.

Съвместими ли сте в любовта според имената ви

Любовта е сложно нещо и често пъти сме склонни да вярваме в суеверия, които да ни уверяват, че връзката ни има смисъл. Често четем хоро...

Любовта носи ценността на някой друг в живота ти. И идват моментите, в които той става по-важният. Моментите, в които поставяш него пред себе си. И не защото ти самият не си прав, а защото този път той има нужда да е правият. За да е щастлив. А нормално, когато човек обича, иска другият да е щастлив.

Ето защо една любов не може без компромиси. Компромиси с удобството, с плановете, с интересите, със силата, с емоциите.

Единственият компромис, който не трябва да се прави, е със себе си. Защото да бъдеш себе си е носеща колона в това да бъдеш с някой друг.

Връзките, в които има само един шеф, не издържат дълго. Емоционалната репресия не е далновидно поведение. Както във всичко, и любовта има нужда от относителен баланс и именно компромисите го осигуряват.

20 съвета на разведен - как да я запазим до себе си

Грешките, които правим са грешките, от които трябва да се учим. Бракът е едно от нещата в този живот, които се случват тогава, когато с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com