Любовта е: Сходство

16815
Любовта е: Сходство
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ето я, дойде - седмицата на Св. Валентин. Моментът, в който Actualno.com усеща все по-силно тръпката на любовта. И си задаваме въпроса - що е то любов и кои са нещата, които поддържат вечно горящия ѝ огън?

През следващите няколко дни ще разкрием сърцата си за любовта - така, както мислим, че се изразява и отнася към определени думи. Думи, които са ключът за невероятното чувство, благодарение на което всички ние съществуваме. След като през предишните дни посветихме внимание на доверието и на компромиса като изрази на любов, днес е денят на любовта като сходство.

Любовта е: Компромис

Ето я, дойде - седмицата на Св. Валентин. Моментът, в който Actualno.com усеща все по-силно тръпката на любовта. И си задаваме въпроса ...

Противоположностите се привличат? Да бе. Може би в някоя книга или филм. Там доброто момиче от богато семейство и лошото момче от гетото се харесват, преминават през различни перипетии, накрая тя се опълчва на родителите си сноби и хоп – ето го захаросания хепиенд. Само че ако историята продължи още малко, краят ще е друг. Тя ще се измори от трудностите, той ще се измори да отговаря на нейните очаквания, напрежение, неудовлетворение, раздори. Защото не е толкова лесно да загърбиш начина, по който си възпитан и човека, който си бил години наред дори заради любовта.

В „живия живот”, за да е успешна една връзка, е нужно хората да имат общи неща помежду си, общи интереси, цели и възгледи. Подобният бекграунд също може да е плюс, макар че не е задължителен. Доказано е, че на подсъзнателно ниво ние харесваме това, което ни се струва познато. А непознатото, рискованото е сладка тръпка, но за кратко.

Мнозина обвиняват жените, че все се целят в успели и богати мъже. Защо обаче това да е грешно, когато под „богат” се разбира „независим”? Какво да прави с общ работник едно образовано момиче от добро семейство с възможности? С някой, който има три думи в речника си и си дава стотинките за пиячка вечер? Разбира се, несъответствието важи и когато половете са обърнати.

Не че е нужно да сте си съвсем лика-прилика. Ако връзката ви издържи, с времето със сигурност ще заприличате един на друг. Но предпоставките за това трябва да са налице - да се чувствате като екип, да споделяте малки шеги, чийто смисъл разбирате само вие, повечето ви мечти да съвпадат, а към останалите да сте взаимно толерантни. Да „продължавате напред” според любимия спортен израз, като „напред” да означава едно и също за двама ви.

Любовта е: Доверие

Ето я, дойде - седмицата на Св. Валентин. Моментът, в който Actualno.com усеща все по-силно тръпката на любовта. И си задаваме въпроса ...

Любовта има хубавото свойство да те кара да се харесваш през очите на другия. Пожелаваме ви да го изпитвате не само на 14 февруари, а всеки ден!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com